joi, 15 octombrie 2015

Undercover

Agentul principal sef Bobodica rasucii de cateva ori hartia ce statea in fata lui, inainte sa o citeasca cu ochii mijjiti si voce tare:
Din cadrul Directie generale, Catre toate subsidiarele si sectiile din teritoriu
Datorita multiplelor situatii in care infractori marunti au  efectuat un numar mare de furtisaguri,  spageri si talharii printre cetatenii onesti orasului in plina zi va rugam sa desemnatii cel putin doi agenti ce vor efectua concomitent munca sub acoperire. Pentru acest deziderat agentii se vor dota, cu respectarea bugetelor locale, cu materile necesare muncii sub acoperire.
Recomandam ca cel putin unul din  cei doi agenti sa poarte un tricou personalizat  iar celalalt sa poarte  la brat un laptop comercial de folosinta. La finalul misiunii materialele folosite in acest scop vor fi predate catre magazia de materiale iar raportul de mentenanta foarte bine argumentat.
Semnat descifrabil si cu antet, Comisar sef Moldovan
Puse hartia jos si ingandurarea ii traversa longitudinal fruntea: oare ce inseamna concomitent!?? Si ce ar vrea sa zica cei de la centru cu munca sub acoperire!!?
Intrebari ce il macinau din prima clipa de cand termina de citit. Isi inspecta tinuta, aranja epoletii proeminenti si apasa butonul de chemare al telefonului de pe birou.
– Cheama-i la mine pe agentii Geraldo si Plutarh. Si adu-mi o cafea tare, te rog.
Erau, pe scara ierarhica a intelegerilor, cei mai buni agenti ai lui. Se mandrea cu atitudinea si descurcaretismul lor.
Se puse sa gandeasca. Dupa cateva secunde se lasa pagubas si ii trecu prin minte examenul de promovare in grad de agent principal. Sotia ii pusese in sacosa de examen si un borcan de dulceata de portocale adus din Grecia de la ultima calatorie de vacanta facuta la Adacale. Numai ca atunci cand lasase borcanul jos acesta exploda  si imprastie in jur aroma Greciei. Examinatorul,  un Comisar cu epoleti cu fir de aur, nu lua in seama rasetele tuturor si ne ordona spre placerea lui sa strangem concomitent resturile de dulceata……………….asta era, concomitent inseamna impreuna, ca trei s-au ales cu capul spart , doi au avut nevoie de copci la arcada iar doi erau  inca ametiti la sfarsitul examenului.
Salutul lui Geraldo lui trezii la realitate:
– Sa traiti domnule agent principal sef.
Pana sa raspunda la salut, usa se dadau in laturi si o voce ragusita il saluta
– Sa traiti dom’ comisar !
-Termina Plutarh, ca avem treaba importanta. Salut baieti. Sa va sprijiniti pe ceva ca urmeaza cateva  anunturi foarte importante. Cei de la centru ne-au dat niste misiuni. Pentru asta trebuie sa lucram concomitent sub acoperis. Geraldo, tu vei fi agentul sub acoperis, te duci acasa,  iei un tricou mai vechi sau chiar ponosit, te duci cu el la astia Tshirts si le spui sa-ti personalizeze scrisul pe tricou…le spui sa scrie NU SUNT POLITIST SUB ACOPERIS, adicatelea un mesaj  imprimat pe tricou. Apoi  te duci in piata mare si te invarti pe acolo  cam pana crezi tu ca se termina ziua sau vezi vreunul din clientii nostri vechi . Sau noi.
Plutarh, stiu ca ai acasa un laptop primit de la matusa ta din Finlanda. Si mai stiu ca inca nu stii cum sa-l deschizi, ca te-ai invartit trei zile in jurul lui sa-i gasesti incuietoarea. Te duci acasa. il pui frumos intr-o punga si faci o vizita la IT Premium le spui ca vrei sa-i schimbi bateria. Stai langa ala de-l repara si  te uiti la el cum il deschide.  Dupa ce-i schimba bateria, il iei frumusel la sub brat si te duci cu el in piata mare si te prefaci ca-l vinzi. Numai sa nu-l vinzi cu adevarat, ca o sa-i scriu matusii tale ce ai facut.
Ii placea spiritul lui organizatoric si pana  ca cei doi agenti sa se dumireasca de ceea ce  a spus el, le priviea starea de prostatie din ochi, savurandu-si succesul.
-Nu stati si priviti la mine  ca la un Volsvagon, la treaba!! Vasilico, vii anul asta cu cafeaua aia!!!?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu